روش های تولید رطوبت در گلخانه

چکیده محتوای این صفحه

برای بهبود عملکرد سایت امتیاز دهید...

رطوبت از جمله عوامل مهم در پرورش و رشد و نمو گیاهان به شمار می رود. امروزه با استفاده از گلخانه ها می توان محیطی فراهم نمود که، تحت شرایطی کنترل شده گیاهان و گل های مورد نظر و پرورش داد و شرایط محیطی مناسبی را برای آنان فراهم نمود.

تولید رطوبت در گلخانه ها از طریق برخی تجهیزات تهویه ای همچون دستگاه های رطوبت ساز صنعتی امکان پذیر است. این دستگاه ها در طرح ها و مدل های متنوعی تولید شده و روانه بازار می شوند. افراد بنا به نیاز خود و حرفه و کسب و کار خود می توانند یکی از انواع مختلف این دستگاه ها را تهیه نمایند.

اهمیت وجود رطوبت در گلخانه ها

تولید رطوبت در گلخانه از نیازهای اولیه گیاهان است. گیاهان به واسطه چندین عامل از جمله هوا نور خورشید رطوبت و دریافت مواد مغذی از طریق خاک می توانند به چرخه رشد و حیات خود ادامه دهند. به این ترتیب گیاه و گل می تواند رشد و پرورش بهتری داشته باشند.

گیاهان از طریق باز و بسته نمودن روزنه های خود قادر به انجام عمل فتوسنتز هستند. این عمل در رشد و نمو گیاه جزو عوامل و فاکتورهای بسیار کلیدی به شمار می رود. به گونه ای که اگر گیاه رو زن های خود را ببندد شاهد پژمردگی و پلاسیده شدن آن خواهیم بود.

گلها و گیاهان در شرایط کمبود رطوبت در هوا ناچار به بستن روزنه ها و منافذ خود هستند. به این طریق از خروج آب از درون گیاه جلوگیری به عمل آورند و میزان آب کم موجود درون گیاه حفظ شود. در این حالت شاهد پژمردگی گیاهان خواهیم بود.

همچنین، از سوی دیگر در صورت وجود رطوبت بیش از اندازه در محیط در واقع هوای گلخانه به حالت شرجی و مرطوب تبدیل می شود این حالت نیز باعث نتیجه سلبی بر روی چرخه حیات گیاه و گل ها می شود. زیرا، به دلیل اشباع بودن رطوبت در هوا گیاه قادر به تبخیر آب مورد نیاز خود نخواهد بود.

بنا بر تمامی این موارد تولید رطوبت در گلخانه از درجه اهمیت فراوانی برخوردار است. یک فرد گلخانه دار بایستی رطوبت مورد نیاز جهت رشد و پرورش گیاهان گلخانه خود را به طور دقیق و مطلوب تامین نماید. تنها در این صورت است که از لحاظ اقتصادی نیز دچار ضرر و زیان نخواهد شد.

معایب کاهش میزان رطوبت در محیط گلخانه

تامین و تولید رطوبت در گلخانه ها به میزان دقیق و اصولی یکی از مهمترین گام ها جهت تامین شرایط مناسب رشد گل ها و گیاهان است. در صورت کاهش و کمبود عامل رطوبت در محیط گلخانه شاهد عوارض و معایبی در چرخه رشد گیاهان هستیم. از جمله این مشکلات می توان به این موارد اشاره نمود؛

 

  • کاهش و ایجاد تزلزل در چرخه رشد و نمو گیاهان
  • ریزش گل ها و شکوفه های گیاهان
  • خشکی بیش از حد ساقه و برگ گیاهان

 

پیش از این و در مقدمه این مبحث نیز اشاره شد که، در صورت کاهش و کمبود رطوبت گیاهان مجبور به بستن منافذ و روزنه های خود خواهند شد. تا به این ترتیب از خارج شدن بیش از حد آب موجود درون گیاهان و گل ها جلوگیری به عمل آید.

در این حالت شاهد کم آبی و پژمردگی گیاهان در نتیجه عدم انجام فتوسنتز خواهیم بود. باز شدن روزنه ها و در نتیجه انجام چرخه فتوسنتز به گیاه در جذب کربن دی اکسید و نور کمک می کند دو عاملی که برای رشد گیاه بسیار ضروری و حیاتی هستند.

معایب کاهش میزان رطوبت در محیط گلخانه

روش های تامین رطوبت مورد نیاز گلخانه ها

تولید رطوبت در گلخانه جزو ضرورت ضروری ترین گام های راه اندازی و نگهداری گلخانه ها به شمار می رود. پیش از این با معایب کمبود و کاهش رطوبت در فضای گلخانه ها آشنا شدیم و متوجه شدیم که، گیاهان در اثر کاهش رطوبت توانایی رشد مناسب خود را، از دست می دهند.

در صورت کاهش رطوبت فرد گلخانه دار ممکن است با ضرر و زیان های کلانی روبرو شود. زیرا، رطوبت یکی از عوامل بسیار مهم در چرخه حیات گیاهان گلخانه ای محسوب می شود. به همین دلیل تامین و تولید رطوبت در گلخانه به روش های سنتی و مدرن صورت می پذیرد.

بیشتر بخوانید: رطوبت ساز صنعتی

آبیاری گیاهان یک روش سنتی تامین رطوبت

یکی از روش های سنتی تولید رطوبت در گلخانه ها استفاده از روش سنتی آبیاری است. در این روش فرد گلخانه دار می تواند با استفاده از شیلنگی عمل آبیاری را، به صورت سنتی و قدیمی انجام دهد. این عمل به ویژه در فصول گرم سال می تواند بسیار مفید واقع شود.

با استفاده از روش آبیاری گیاهان گلخانه ای در فصل های گرم سال مانند تابستان می توان به کاهش فراوان دما کمک شایانی نمود. البته در نظر داشته باشید که آبیاری بیش از حد گیاهان ممکن است به ریشه آنها آسیب زده و نتیجه معکوسی داشته باشد.

 

به کار گیری ظروف آب یک روش سنتی

به منظور تامین و تولید رطوبت در گلخانه ها می توان از چندین ظرف پل آب در فواصل منظم استفاده نمود. در این روش با تبخیر آب عامل رطوبت در فضای گلخانه افزایش می یابد و منجر به تامین رطوبت مورد نیاز گل ها و گیاهان در گلخانه خواهد شد.

در این روش سنتی شما نیاز پیدا خواهید کرد تا، به صورت منظم و پس از تبخیر کل آب ظروف اقدام به پر نمودن مجدد ظروف نمایید که، این کار یک روش زمانبر و خسته کننده خواهد بود.

بهره گیری از دستگاه های رطوبت ساز صنعتی

یک روش مدرن و نوین تامین و تولید رطوبت در گلخانه ها استفاده از دستگاه های رطوبت ساز صنعتی است. این دستگاه ها در دو مدل متفاوت رطوبت سازهای خانگی و صنعتی تولید و بهره برداری می شوند. امروزه صنایع فراوانی اقدام به استفاده از دستگاه های رطوبت ساز جهت افزایش راندمان کاری خود نموده اند.

دستگاه های رطوبت ساز صنعتی در مدل های متفاوت همچون دستگاه رطوبت ساز اولتراسونیک، دستگاه رطوبت ساز پروانه ای و در نهایت دستگاه مه پاش نازلی وجود دارند. هر یک از این دستگاه ها کارایی و مزایای مختص به خود را دارند که، قابلیت استفاده در صنایع متفاوتی را نیز دارا هستند.

فرایند عملکرد دستگاه های رطوبت ساز مبنی بر شکستن مولکول های آب و تبدیل آن به مولکول هایی و قطرات ریز رطوبت است که از این طریق می توان به روش بهینه و پویایی اقدام به تولید رطوبت در محیط گلخانه ها نمود. استفاده از دستگاه های رطوبت ساز یک روش مدرن و نوین جهت تولید رطوبت در گلخانه ها می باشد.

کلام پایانی

تولید رطوبت در گلخانه ها امری ضروری اساسی و حیاتی است که، وظیفه هر پرورش دهنده گل و گیاهی، در راستای تامین شرایط رشد مناسب برای گیاهان می باشد. از جمله شرایط پرورش و نگهداری گل ها و گیاهان در محیط گلخانه تامین میزان رطوبت مناسب است که امروزه صورت کاملاً مدرن صورت می گیرد.

بهترین برندهای مطرح دستگاه های رطوبت ساز را، می توان از مجموعه مه آوران تهیه نمایید. مه آوران عرضه کننده محصولات و تجهیزات صنعتی رطوبت ساز است که، به واسطه خرید این تجهیزات از این مجموعه می توان از پشتیبانی تیم مه آوران نیز بهره مند گردید.

بهترین دستگاه ها را از ما بخواهید

مه آوران اولین و بزرگترین تولید کننده دستگاه رطوبت ساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

You cannot copy content of this page

فرم درخواست مشاوره

برای در خواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید.