رطوبت ساز یا مه ساز و کاربردهای آن

چکیده محتوای این صفحه

برای بهبود عملکرد سایت امتیاز دهید...

دستگاه‌ های رطوبت ساز با نام مه پاش نیز شناخته می‌ شوند. این دستگاه‌ ها در طی سالیان اخیر جایگاه ویژه و خاصی را، در صنایع متفاوت و حتی در منازل به خود اختصاص داده‌ اند. از این دستگاه‌ ها معمولاً به منظور تامین رطوبت و کنترل میزان رطوبت در هوا استفاده می‌ گردد.

استفاده از این دستگاه های رطوبت ساز دلایل مختلفی دارد. در منازل از دستگاه‌ های رطوبت ساز به منظور محافظت از گیاهان و به ویژه حفظ سلامت کودکان و نوزادان استفاده می شود. رطوبت ساز یا مه ساز و کاربردهای آن محدود به منازل نبوده و در صنایع دیگر نیز از آن استفاده می‌ شود.

عملکرد و مکانیزم تولید رطوبت به وسیله دستگاه های رطوبت ساز

رطوبت ساز یا مه ساز و کاربردهای آن در زمینه های متفاوتی بوده و علاوه بر استفاده در مصارف خانگی، برای کاربردهای صنعتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. مکانیزم و عملکرد دستگاه‌های رطوبت ساز تقریباً امری ساده است و دارای پیچیدگی نمی‌ باشد.

این دستگاه‌ ها دارای یک دیسک گردان و متحرک هستند. هنگامی که، پمپ شروع به کار می‌ کند جریان آب را، به بر روی دیسک گردان و متحرک می پاشد. قطرات آب پاشیده شده بر روی این دیسک با استفاده از نیروی گریز از مرکز تبدیل به حالتی مانند مه و قطرات بسیار ریز می‌ شوند.

قطره‌ های ریز پس از این مرحله برای چندین لایه قطره گیر عبور می‌ نمایند و در مرحله آخر از طریق پروانه چرخشی به فضا تزریق می‌ شوند و سبب افزایش خنکی و رطوبت در فضا می‌ شوند. قطرات آب از دستگاه‌ های رطوبت ساز به صورت اسپری و حالت مه مانندی خارج می‌ شوند.

تقریباً به طور خلاصه می‌ توان عملکرد دستگاه‌ های رطوبت ساز را، این گونه تعریف نمود که، جریان آب از یک سو وارد دستگاه شده و از سوی دیگر مانند مه از آن خارج می‌ گردد. رطوبت ساز یا مه ساز و کاربردهای آن در سالن های مرغداری، پرورش قارچ و غیره می باشد.

عملکرد و مکانیزم تولید رطوبت به وسیله دستگاه های رطوبت ساز

انواع دستگاه های رطوبت ساز صنعتی

رطوبت ساز یا مه ساز و کاربردهای آن باعث گسترش و رواج استفاده از این دستگاه ها شده است. این دستگاه ها در طرح ها و مدل های متنوعی تولید می شوند. صنایع مختلف با توجه به عملکرد و کارایی خود می‌ توانند از یک دستگاه متناسب با محیط کاری خود استفاده نمایند.

به عنوان مثال برای صنایعی مانند سالن‌ های مرغداری و یا همچنین، سالن‌ های دامداری از دستگاه‌ های رطوبت ساز پروانه‌ ای استفاده می‌ گردد. دستگاه‌ های رطوبت ساز صنعتی از تنوع در طرح و مدل برخوردار هستند. در ادامه با برخی از آن ها آشنا می شویم؛

 

  • دستگاه رطوبت ساز پروانه ای: دستگاه های رطوبت ساز پروانه‌ ای علاوه بر تامین و حفظ رطوبت در فضا برای مصارف دیگری مانند سمپاشی محیط نیز استفاده می شود. عملکرد وطرز استفاده از دستگاه‌ های رطوبت ساز پروانه‌ ای بسیار آسان است.

در کنار این مزیت استهلاک این دستگاه بسیار پایین می‌ باشد. از جمله مزایای رطوبت ساز یا مه ساز و کاربردهای آن می توان به قابلیت جا به جایی و همچنین، نصب بسیار راحت و آسان از سایر ویژگی ها و مزایای دستگاه های رطوبت ساز پروانه ای هستند.

رطوبت ساز یا مه ساز و کاربردهای آن به ویژه در صنایع مختلف بسیار متنوع است. برای مثال، از دستگاه رطوبت ساز پروانه ای در سالن های مرغداری، دامداری، پرورش قارچ، سالن های چای سازی، صنعت چاپ و چاپخانه و همچنین، صنعت نساجی استفاده می شود.

  • دستگاه مه پاش نازلی: این نوع دستگاه از جمله سایر انواع دستگاه های رطوبت ساز صنعتی به شمار می رود. ویژگی بارز دستگاه‌ های مه پاش نازلی به هنگام تولید رطوبت برای محیط میزان صدای بسیار کم و پایین آن است.

از دستگاه رطوبت ساز مه پاش نازلی در صنایع مرغداری و دامداری از دستگاه‌ های مه پاش نازلی برای تولید رطوبت مورد نیاز دام‌ ها استفاده می شود. دلیل امر کیفیت بسیار بالای رطوبت تولید شده توسط این دستگاه و میزان بالای آن است.

  • دستگاه مه ساز التراسونیک: از جمله سایر انواع دستگاه های رطوبت ساز یا مه ساز و کاربردهای آن، دستگاه رطوبت ساز التراسونیک می باشد. این دستگاه یکی از پر کاربرد ترین دستگاه های رطوبت ساز صنعتی است.

بخار تولید شده در این دستگاه بخار سرد است. روند تولید رطوبت و بخار سرد در دستگاه‌ های اولتراسونیک بر اساس ارتعاشات صوتی درون دستگاه می‌ باشد. درون این دستگاه نوعی پیزو الکترونیک نصب و تعبیه شده است.

با افزایش تعداد این پیزو الکترونیک ها میزان رطوبت تولید شده نیز، افزایش می یابد. در محیط های مانند سالن های جوجه کشی، آزمایشگاه ها و سایر اماکن مهم و حساس که، تولید رطوبت بایستی با کیفیت بسیار بالا و بدون صدا صورت گیرد، از این دستگاه استفاده می شود.

رطوبت ساز یا مه ساز و کاربردهای آن متنوع بوده و معمولاً صنایع مختلف با توجه به نیازهای خود از یکی از دستگاه های رطوبت ساز صنعتی فوق بهره می گیرند. منظور از به کار گیری این دستگاه ها تامین و افزایش میزان رطوبت مورد نیاز است.

ویژگی ها و مشخصات دستگاه های رطوبت ساز

رطوبت ساز یا مه ساز و کاربردهای آن با توجه به تولید و ساختار این دستگاه ها متفاوت می باشد. ویژگی عمده این دستگاه‌ های رطوبت ساز استفاده از ورق گالوانیزه در تولید بدنه این دستگاه‌ هاست. مصرف برق دستگاه‌ های رطوبت ساز بسیار کم بوده و به ویژه در دستگاه رطوبت ساز اولتراسونیک به میزان بیشتری شاهد این امر هستیم.

در تولید دستگاه‌ های رطوبت ساز از یک پوششی به نام پوشش اپوکسی استفاده شده است. دلیل این امر افزایش مقاومت دستگاه و جلوگیری از پوسیده شدن آن است. از جمله دیگر ویژگی‌ های دستگاه‌ های رطوبت ساز قابلیت خنک کنندگی بسیار بالای آن ها می‌ باشد.

کیفیت بالای تولید دستگاه‌ های رطوبت ساز شما را، از تعمیر مداوم این دستگاه ها بی نیاز می کند. همچنین، علاوه بر اشغال فضای بسیار کم در محیط، این دستگاه‌ ها قابلیت نصب بسیار آسان و راحتی دارند. وجود یک شیر دستی جهت کنترل میزان رطوبت به شما در کنترل میزان رطوبت مورد نیاز کمک می کند.

رطوبت ساز یا مه ساز و کاربردهای آن بسیار متنوع بوده و در عین حال انواع این دستگاه ها با یک دیگر متفاوت می باشند.

ویژگی ها و مشخصات دستگاه های رطوبت ساز

کلام پایانی

در این مبحث با انواع دستگاه های رطوبت ساز یا مه ساز و کاربردهای آن ها آشنا گشتیم. مزیت و فواید بی نظیر این نوع دستگاه ها برای مصارف مختلف خانگی و صنعتی بر کسی پوشیده نیست. به کار گیری انواع دستگاه های رطوبت ساز صنعتی موجب افزایش راندمان و بهره وری از محصولات می گردد.

در حال حاضر بهترین دستگاه های رطوبت ساز صنعتی و خانگی موجود در بازار متعلق به مجموعه مه آوران است. این مجموعه کلیه محصولات و تجهیزات رطوبت ساز خود را، بر اساس اصول استاندارد و با استفاده از برترین متریال با کیفیت تولید می نماید.

بهترین دستگاه ها را از ما بخواهید

مه آوران اولین و بزرگترین تولید کننده دستگاه رطوبت ساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

You cannot copy content of this page

فرم درخواست مشاوره

برای در خواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید.