رطوبت ساز در صنعت نساجی و 8 مورد مزایای آن

چکیده محتوای این صفحه

برای بهبود عملکرد سایت امتیاز دهید...

رطوبت ساز در صنعت نساجی اهمیت بسیار بالایی دارد دلیل این اهمیت وجود دستگاه‌های حساس به رطوبت در کارخانه ریسندگی است. رطوبت ساز مناسب برای نساجی ، دستگاهی است که مجهز به ولوم برای تنظیم میزان تولید و حجم رطوبت باشد. صنعت نساجي به سه بخش واحد ريسندگي، واحد بافندگي و واحد تکميل تقسيم می‌شود.

در تمام این بخش‌ها رطوبت نسبی محیط نقش تعیین‌کننده بر کارکرد بهینه تجهیزات، ماشین آلات و کیفیت تولیدات دارد. در کارخانجات ریسندگی و بافندگی، رطوبت یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار بر کیفیت بافندگی و سلامت دستگاه‌ها و حتی کارکنان آن است. رطوبت ساز در صنعت نساجی مزایای زیادی دارد که باعث افزایش مقدار سودآوری کارخانه نساجی هم می‌شود.

دستگاه‌های رطوبت ساز مه آوران در مدل و اندازه‌های صنعتی با حجم رطوبت مختلف برای کارخانجات ریسندگی، بافندگی تولید می‌شود.

مزایای رطوبت ساز در صنعت نساجی

مزایای رطوبت ساز در صنعت نساجی

در کارخانه بافندگی و تولید پارچه، رطوبت ساز یکی از عوامل تاثیر گذار است که برای دستیابی به نهایت سود و جلوگیری از ضرر و زیان عدم تنظیم رطوبت محیط، در این صنعت ضروری است. از مهم‌ترین دلایل استفاده از رطوبت ساز در صنعت نساجی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. جلوگیری از کاهش وزن: رطوبت ساز کارخانه نساجی در فرآیند ذخیره سازی و تولید پارچه از کاهش حجم و وزن پارچه جلوگیری می‌کند. به‌دنبال کاهش حجم و وزن پارچه، افزودن نخ بیشتر به پارچه برای ریسندگی لازم است پس سود کمتری دریافت می‌شود.
  2. افزایش کیفیت نخ: رطوبت مناسب رشته نخ را قوی می‌کند و از پاره شدن آن‌ها در هنگام تولید پارچه جلوگیری کرده است که باعث شده محصول با کیفیت بیشتر تولید شود. افزایش کیفیت نخ برای بافندگی و عدم پاره شدن مکرر آن درحین دوخت، میزان ضایعات رابه حداقل می‌رساند.
  3.  کاهش الکتریسته: در صنعت نساجی هنگام انجام عملیات برروی نخ‌ها و الیاف، به‌دلیل اصطکاک ناشی از برخورد و کشیدن الیاف برروی هم، الکتریسیته ساکن پدید می‌آید. الکتریسیته ساکن تولید شده باعث ایجاد مشکلات فراوانی در تولید پارچه می‌شود  که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:
  • ایجاد اختلال در حرکت الیاف هنگام انتقال بین ماشین آلات بافندگی
  • الکتریسیته ساکن، به‌دلیل وجود بارالکتریکی، گرد و غبار موجود در هوا را به پارچه جذب می‌کند
  • وجود بار مثبت و منفی در بین الیاف باعث درهم شدن نخ‌های مجاور هم و دور شدن آن‌ها ازهم می‌شود
  • دراثر الکتریسیته ساکن الیاف پارچه باعث انسداد دستگاه دوخت و خراب شدن آن‌ها می‌شوند
  • الکتریسیته برای افراد و کارکنان کارخانه نیز می‌تواند مزاحمت و شوک الکتریکی ایجاد کند

رطوبت تولید شده توسط رطوبت ساز در صنعت نساجی می‌تواند الکتریسیته ساکن موجود را کاهش و از بین ببرد و مانع به‌وجود آمدن مشکلاتی شود که در بالا ذکر شد.

  • افزایش سرعت و راندمان بافندگی: رطوبت ساز مناسب برای نساجی  باعث افزایش سرعت بافندگی و راندمان آن می‌شود. دستگاه رطوبت ساز باعث کاهش پارگی نخ و گره در بافندگی می‌شود. کاهش خرابی و عدم توقف دستگاه باعث افزایش سرعت تولید می‌شود.
  • کاهش دمای محیط: رطوبت سازها در نساجی باعث کاهش دمای محیط می‌شود. رطوبت ساز در صنعت نساجی دمای محیط را به اندازه 5 درجه کاهش می‌دهد.
  • ایجاد محیط مطبوع: دستگاه رطوبت ساز باعث ایجاد فضای خنک، مطبوع و بدون گرد و غبار می‌گردد. رطوبت حشرات موذی موجود در محیط رابه حداقل می‌رساند و در نتیجه باعث آسایش کارکنان کارخانه می‌گردد.
  •  افزایش میزان تولید با کیفیت یکنواخت: رطوبت ساز نساجی باعث می‌شود محصولات كارخانه نساجی كيفيت يكنواخت تری داشته باشد. ظاهر و مقاومت بهتری پیدا می‌کند. میزان توليد به ازای ماده اوليه مصرفی نيز افزایش می‌یابد.
  • افزایش حفظ سلامت کارکنان: كاهش گرد و خاك و پرز توسط رطوبت ساز در صنعت بافندگی خطر آتش سوزی و هزينه تميز كاری ماشين آلات راكاهش می‌دهد و به حفظ سلامت كارگران كمك می‌كند.
رطوبت ساز در صنعت نساجی مزایا
رطوبت ساز در صنعت نساجی مزایا

میزان رطوبت نسبی در صنعت نساجی برای الیاف مختلف

میزان رطوبت نسبی در كارخانجات توليدي نساجي تاثیر بسیار زیادی بر كيفيت و راندمان توليد دارد. میزان رطوبت بستگی به نوع منسوجات و روند تولیدشان دارد. صنايع پشمي، پنبه، توليد مواد اوليه پوشاک، منسوجات نبافته و کشباف، شاخه‌هاي متنوع اين صنعت است. رطوبت بالا ازطریق الیاف جذب و نخ‌های پارچه جمع می‌شود و شکل غیرمعمولی پیدا می‌کنند. کمبود رطوبت همان‌طور که در بالا نیز  گفته شد مشکلات زیادی همچون پاره شدن الیاف، ایجاد الکتریسیته ساکن، خراب شدن دستگاه‌ها و غیره در پی دارد.

  1. الیاف طبیعی در مقایسه با الیاف مصنوعی از نظر کارایی نیاز بیشتری به رطوبت دارد. پنبه و پارچه باید در رطوبت‌های بین 70 الی 80 درصد فرآوری شوند، زیرا بسیار شکننده هستند. با رطوبت بخشیدن توسط رطوبت ساز نساجی به هر فرآیند ازجمله شانه کردن مواد اولیه، پیچ خوردن و جمع کردن، ریسندگی و بافندگی، می‌توان از انعطاف‌پذیری محصول اطمینان حاصل کرد.
  2. رطوبت لازم برای الیاف پشمی 65درصد است. اگرچه الیاف مصنوعی رطوبت کمتری نیاز دارد اما رطوبت زیر 50 الی 45 درصد باعث ایجاد اصطکاک پدید آمدن الکتریسیته ساکن برروی الیاف می‌شود.
  3. ابریشم طبیعی باید در محدوده رطوبتی 65 الی 70درصد فرآوری شود. ابریشم مصنوعی سطح رطوبت بالاتری نسبت به ابریشم طبیعی نیاز دارد. رطوبت مطلوب برای ریسندگی و بافندگی ابریشم مصنوعی 85 درصد است.

مناسب ترین نوع رطوبت ساز در صنعت نساجی

مناسب ترین نوع رطوبت ساز در صنعت نساجی

انواع مختلفی از دستگاه رطوبت ساز در صنعت نساجی وجود دارد. رطوبت تولید شده نباید باعث ایجاد شبنم و خیس شدن پارچه شود رطوبت ناشی از این دستگاه‌ها نباید گرم باشد و لازم است به‌صورت یکنواخت درکل سالن بافندگی پخش شود. یکی ازمناسب‌ترین و بهترین سیستم‌های رطوبت ساز برای کارخانجات نساجی و بافندگی، دستگاه‌های رطوبت ساز التراسونیک هستند. برای بیشتر دانستن درمورد این نوع از رطوبت ساز به مقاله دستگاه مه ساز جدید التراسونیک شرکت مه آوران مراجعه کنید.

مزایای دستگاه رطوبت ساز التراسونیک در صنعت نساجی

  1. دستگاه رطوبت ساز التراسونیک باایجاد مه و بخار سرد، شبنم و خیسی برروی الیاف ایجاد نمی‌کند.
  2. رطوبت ساز التراسونیک بااستفاده از فشار امواج مافوق صوت ذرات آب مایع را در آن واحد تبدیل به مه و بخار سرد می‌کند و باعث افزایش رطوبت می‌شود.
  3. در کارخانه‌های بافندگی و نخ ریسی بااستفاده از سنسورهای رطوبت سنج، عملکرد رطوبت ساز نساجی رابه‌صورت خودکار تنظیم می‌کنند.
  4. طراحی و ساخت رطوبت ساز التراسونیک کارخانه نساجی براساس تکنولوژی روز است. به‌طوریکه در مصرف آب و برق صرفه جویی می‌شود.
  5. در رطوبت ساز صنعتی مناسب برای نساجی مخزنی تعبیه شده است که  وقتی این مخزن تخلیه می‌شود دستگاه توسط سنسورهای فراصوت به صورت خودکار خاموش می‌شود.
  6. این رطوبت ساز قابلیت اتصال به تایمر دیجیتالی را دارا است که به صورت دو زمانه برنامه‌ریزی می‌شود

 سخن آخر

در این مقاله به اهمیت رطوبت ساز در صنعت نساجی و میزان رطوبت نسبی برای الیاف‌ها پرداختیم و هم‌چنین مناسب‌ترین نوع رطوبت ساز در صنعت نساجی را معرفی کردیم. دستگاه رطوبت ساز باکیفیت و مناسب به بهره‌وری، سود بیشتر صنعت نساجی کمک می‌کند. برای خرید رطوبت ساز برای صنعت نساجی ازمشاوره و راهنمایی کارشناسان شرکت مه آوران بهره مند شوید.

 

بهترین دستگاه ها را از ما بخواهید

مه آوران اولین و بزرگترین تولید کننده دستگاه رطوبت ساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

You cannot copy content of this page

فرم درخواست مشاوره

برای در خواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید.