نقش رطوبت ساز در سالن های پرورش قارچ چیست؟

چکیده محتوای این صفحه

برای بهبود عملکرد سایت امتیاز دهید...

رطوبت ساز در سالن های پرورش قارچ نقش مهمی در پرورش انواع قارچ دارد. رطوبت سالن قارچ از اهمیت بالایی برخوردار است به‌نحوی که محیط و سطح بسترها خیس نشود. پرورش قارچ در محیط بسته، فضای نامناسب و بدون دستگاه رطوبت ساز سالن قارچ امکان پذیر نیست.

شرکت مه آوران به صاحبان سالن‌های قارچ و یا کسانی که قصد راه‌اندازی سالن پرورش قارچ دارند کمک می‌کند که چگونه بهترین دستگاه رطوبت ساز را انتخاب کنند. بدنه دستگاه رطوبت ساز قارچ طوری طراحی شده است که در برابر پوسیدگی مقاوم باشد. رطوبت ساز التراسونیک با استفاده از پیزوهای سرامیکی و بسیار ایده آل تولید بخار سرد را مناسب با رشد قارچ انجام می‌دهد. در ادامه به معرفی بهترین بخور سرد سالن قارچ خواهیم پرداخت.

نقش رطوبت ساز در سالن‌های پرورش قارچ چیست؟

عمل پرورش قارچ زمانی باموفقیت انجام می‌گیرد که سالن پرورش قارچ دما و رطوبت بسیار دقیقی داشته باشد. رطوبت سالن قارچ یکی از عوامل بسیار مهم در پرورش قارچ است که‌ با برخی سیستم‌ها این رطوبت تامین می‌شود. پیشنهاد ما به شما استفاده از دستگاه رطوبت ساز است. دستگاه مه ساز التراسونیک رطوبت باکیفیتی بدون خیس کردن محیط تولید می‌کند.

برای خرید دستگاه رطوبت ساز سالن قارچ از محصولات تولید کنندگان باسابقه استفاده نمائید تا راندمان و کیفیت بسیار بالایی داشته باشد. مسلما محصول با کیفیت پایین، راندمان بالایی نخواهد داشت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن امکان خرابی یا فرسایش وجود دارد. رطوبت ساز مه آوران با تولید رطوبت یکنواخت و بسیار ریز نقش مهمی در تولید قارچ‌های درشت‌تر، سفید‌‍تر و در تناژ بالاتر دارا است.

در سالن‌های پرورش قارچ برای تامین رطوبت از آب پاشی نیز استفاده می‌کنند که در فصول سرد سال این عمل مناسب نیست زیرا دمای محیط آنچنان گرم نیست که آب بخار شده و به رطوبت تبدیل شود.

رطوبت لازم در سالن‌های پرورش قارچ

سالن پرورش قارچ در دوران رشد رویشی یعنی حدودا 20 روز اول بعد از کمپوست ریزی نیاز به رطوبت هوا 60 تا 70درصد دارند و بعد از اشک سرمایی و در هنگام رشد زایشی به 80 تا 90 درصد رطوبت نسبی هوا نیاز دارند. پس وجود رطوبت ساز در سالن‌های پرورش قارچ الزامی است.

مناسب ترین رطوبت ساز در سالن‌های پرورش قارچ

رطوبت ساز التراسونیک با امواجی که گوش انسان قادر به شنیدن آن نیست رطوبت سرد تولید می‌کند. این نوع از رطوبت سازها به‌عنوان مناسب‌ترین سیستم در سالن‌های پرورش قارچ، گلخانه و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. با رعایت برخی ازاستانداردهای جهانی می‌توان از این مدل رطوبت ساز استفاده کرد زیرا راندمان کارایی بسیار بالایی دارد و در کمترین زمان ممکن با بهترین کیفیت رطوبت محیط را به‌صورت کاملا استاندارد تامین می‌کند.

قطعات و قابلیت‌های رطوبت ساز در سالن های پرورش قارچ

  • پیزو سرامیک: در رطوبت سازهای اولتراسونیک، پیزوهای سرامیکی به کار رفته است که باعث تولید بخار کاملا سرد می‌شود. این بخار برای رشد قارچ مناسب و فاکتور بسیار مهمی است. برای بیشتر دانستن درمورد این دستگاه اینجا را کلید کنید. پیزوالکتریک در فرآیند تولید رطوبت وظیفه اصلی را برعهده دارد. درصورتی‌که این قطعه خراب یا بی‌کیفیت باشد، باعث تولید کمترین میزان بخار شده و راندمان پایین دستگاه را در پی خواهد داشت. از پیزوسرامیک در بخش کنترل سطح آب و تنظیم عملکرد پمپ آب استفاده می‌شود.
  • منبع تغذیه: منبع تغذیه برای تامین ولتاژ مصرفی دستگاه با توان‌های مختلف به کار می‌رود. این منبع تغذیه در دستگاه رطوبت ساز صنعتی بسیار سبک و کم حجم است که در وزن کلی مه ساز بسیار تاثیرگذار است.
  • بدنه ضد زنگ و مقاوم : بدنه این دستگاه طوری طراحی شده است که کاملا ضد زنگ است تا در برابر بخار تولید شده دچار پوسیدگی نشود، تماما از پلاستیک ABS ساخته شده است.
  • سنسور رطوبت: میزان رطوبت محیط توسط این سنسور مورد سنجش قرار می‌گیرد. دستگاه رطوبت ساز در سالن‌ های پرورش قارچ بصورت هوشمند عمل می‌کند به این صورت که  وقتی رطوبت بالا میرود، فرایند تولید رطوبت رامتوقف کرده ودر صورت کاهش، شروع به تولید رطوبت خواهد کرد. مزیتی که  این سنسور دارد مانع از مصرف بی رویه برق و آب خواهد شد.
  • قابلیت خاموشی خودکار: خاموشی خودکار مانع ازخرابی قطعات رطوبت ساز در سالن های پرورش قارچ خواهد شد، درواقع زمانی که آب داخل مخزن به پایان رسیده باشد، بصورت خودکار برق دستگاه راقطع کرده ومانع ازخرابی پیزو وسایر قطعات خواهد شد.
  • تامین 95درصد رطوبت: دستگاه رطوبت ساز درسالن‌ های پرورش قارچ درشرایط ویژه 95درصد رطوبت را برای محیط‌های صنعتی ازجمله سالن‌های پرورش قارچ بامتراژ بالا تامین می‌کند.
  • دارای مخزن ذخیره آب: رطوبت ساز در سالن‌ های پرورش قارچ قابلیت استفاده به مدت زمان زیادی را دارا می‌باشد زیرا درآن مخزن ذخیره سازی آب تعبیه شده است. لازم به ذکر است که قابلیت اتصال به شیر اب را هم دارا می‌باشد.
  • تایمر دیجیتالی و ولوم تنظیم رطوبت: بخور سرد سالن قارچ مجهز به تایمر دیجیتالی قابل برنامه ریزی دو زمانه می‌باشد. همچنین برای تنظیم میزان تولید و حجم رطوبت به ولوم مجهز شده است. همچنین دارای حافظه داخلی برای ثبت مدت زمان عملکرد می‌باشد.
مناسب ترین رطوبت ساز در سالن های پرورش قارچ
مناسب ترین رطوبت ساز در سالن های پرورش قارچ

چرا در سالن های پرورش قارچ دستگاه رطوبت ساز استفاده کنند؟

در سالن ‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های پرورش قارچ به مدل و ابعاد مختلفی طراحی وتولید می‌شوند. تا بتوان دما و رطوبت را در آنها به راحتی کنترل کرد. راه اندازی سالن پرورش قارچ نیازمند تجهیزات اولیه میباشد مانند: بذر قارچ، سیستم ‌گرمایشی، دستگاه کنترل دما و رطوبت و دستگاه رطوبت ساز.

دستگاه رطوبت ساز در سالن های پرورش قارچ یکی ازتجهیزات ضروری میباشد. بافت وساختار قارچ بگونه ای است که دما و رطوبت باید درحد مطلوبی باشد چراکه 90درصد بافت قارچ را آب تشکیل میدهد اگر شرایط دمایی و رطوبتی درسالهای پرورش قارچ مناسب نباشد به سرعت آب خود رااز دست داده وباعث فاسد شدن قارچ میگردد. به همین دلیل است که استفاده از دستگاه رطوبت ساز ویا مه ساز بسیار ضروری است. قارچ های دکمه ای و صدفی، ازجمله خوراکیهای گیاهی میباشند که درمحیط های بادرصد رطوبت بالا رشد میکنند. درمحیط پرورش قارچ، ایجاد رطوبت ازپایه اساسی این کار میباشد.

 نقش دستگاه رطوبت ساز در پرورش قارچ گانودرما

نقش دستگاه رطوبت ساز در پرورش قارچ گانودرما

مصرف قارچ گانودرما در صنعت پزشکی کشور رو به افزایش است. از آن‌جایی که تمایل قارچ بیشتر به سمت هوای سرد و مرطوب است، این بدان معناست که اگر شما رطوبت پایینی را در سالن خود داشته باشید به کمپوست و قارچ صدمه‌ وارد خواهد شد. آشنایی افراد با خواص این قارچ باعث شده تولیدکنندگان قارچ به پرورش قارچ گانودرما درسطح صنعتی و خانگی بپردازند.

جهت رشد و تولید قارچ گانودرما باکیفیت مانند قارچ دکمه‌ای به رطوبت، دمای مناسب و اکسیژن نیاز داریم. برای پرورش قارچ گانودرما به دستگاه رطوبت دهی مناسب نیاز است. بابه کار بردن دستگاه رطوبت ساز در سالن های پرورش قارچ گانودرما تولید رطوبت به‌راحتی انجام می‌شود. این نوع قارچ، طول زندگی کوتاه (تقریبا یک ساله) دارد، درشرایط آب و هوایی گرم و مرطوب رشد می‌کند و از نوع قارچ‌های قرمز چتری است.

روی خاک درختان پهن برگ از جمله انبه، صنوبر و نارگیل کشت می‌شود. می‌توان قارچ گانودرما را به شکل مختلف تازه، پودر و عصاره استفاده کرد. مصرف قارچ در صنعت پزشکی جایگاه ویژه را به خود اختصاص داده است از جمله درمان بیماری مختلف مانند سرطان، آلرژی، گوارش، قلب، دیابت. همین موارد باعث شده است پرورش دهندگان قارچ بیشتربه این صنعت ترغیب شوند. پرورش این قارچ درهرمکان وفضایی حتی محیط های کوچک مانند انبارداری، زیرزمین، پارکینگ  وغیره امکان پذیر می‌باشد.

قیمت قارچ گانودرما بسیار گران می‌باشد اما میتوان باصرف هزینه کم به پرورش این قارچ پرداخت. ویژگی قارچ گانودرما این است که دمای رشد بسیار خوبی دارد وبا اقلیم های مختلف آب و هوایی ایران که آب و هوای گرمی دارند کاملا سازگار است وتامین این دما درکشور ماکار آسانی است بنابراین افراد زیادی برای پرورش این قارچ درسطح خانگی ترغیب شده اند واز طریق آن به درآمد زایی وکسب وکار ومشاغل خانگی پرداخته اند. کافیست یک دستگاه رطوبت ساز سالن قارچ تهیه کنند.

بهترین فصل برای کاشت این قارچ، تابستان می‌باشد دمای مناسب برای قارچ گانودرما بین ۲۵تا۳۵درجه می‌باشد وباید دما دراین حدود کنترل شود. ازملزومات لازم جهت حفظ این دما دستگاه رطوبت ساز در سالن های پرورش قارچ جهت تامین رطوبت و هوا می‌باشد، دمای بعضی اقلیمها درایران به حدود۵۰تا۶۰درجه سانتیگراد وبیشتر می‌رسد، پس باید تاحدی دما راپایین آورد وباعث خنک شدن محیط شد. نیازلازم دیگر برای پرورش قارچ گانودرما رطوبت میباشد.

باتوجه به رویش این قارچ در محیط گرم و مرطوب دستگاه رطوبت ساز شرکت مه آوران در سالن های پرورش قارچ به راحتی میتوانندتا رطوبت۹۵%و هوای لازم رابرای محیط فراهم نمایند.

 سخن آخر

دستگاه رطوبت ساز صنعتی بطور معمول برای سالن های تولید قارچ استفاده می‌شود، برای بیشتر دانستن درمورد دستگاه رطوبت ساز صنعتی به این مقاله مراجعه کنید. به این نکته توجه بفرمایید که انتخاب مناسب دستگاه رطوبت ساز در سالن‌ های پرورش قارچ با توجه به متراژ محیط و فعالیت مورد نظر بسیار ضروری می‌باشد. بامشاوره تخصصی کارشناسان مه آوران میتوانید مناسب ترین دستگاه رطوبت ساز در سالن های پرورش قارچ خود انتخاب کنید.

بهترین دستگاه ها را از ما بخواهید

مه آوران اولین و بزرگترین تولید کننده دستگاه رطوبت ساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

You cannot copy content of this page

فرم درخواست مشاوره

برای در خواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید.