راهنمای انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه

چکیده محتوای این صفحه

برای بهبود عملکرد سایت امتیاز دهید...

انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه موضوع مورد بحث در مقاله پیش رو است. در چاپخانه ها برای سازماندهی مناسب فرآیند تولید چاپ رطوبت هوا بسیار ضروری و مهم است. با استفاده از دستگاه رطوبت ساز میزان عیوب مواد خام و محصولات تولیدی در چاپخانه‌ به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

چاپخانه برای کیفیت فرآیند چاپ به رطوبت نسبی هوا بین 50 تا 60 درصد در تمام ایام سال نیاز دارد. اگر سطح رطوبت از این میزان کمتر باشد، کیفیت فرآیندهای تکنولوژیکی برای تولید محصولات چاپی کاهش می یابد. در این مقاله شما را با اهمیت دستگاه مرطوب کننده هوا و انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه آشنا می کنیم.‌

اهمیت استفاده از رطوبت ساز برای چاپخانه

در نخستین بخش از مقاله پیش از اینکه شما را با نکات انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه آشنا کنیم، در مورد اهمیت استفاده از رطوبت ساز در چاپخانه صحبت می کنیم.

چاپخانه ها حاوی مقدار زیادی کاغذ، رنگ، ماشین های چاپ، سیستم تهویه و خشک کن قوی برای تولید محصولات خود هستند. در چنین فضایی برای پیشگیری از خرابی تجهیزات، حفظ بافت کاغذ، چاپ ایده آل و ذخیره سازی محصولات نهایی باید رطوبت مورد نیاز حفظ شود.

کاغذ ساختاری متخلخل دارد و قادر است رطوبت هوا را به شدت جذب کند. هنگامی که رطوبت هوا کم باشد، کاغذ رطوبت درون خود را آزاد می کند‌.

رطوبت هوا زیر 30 درصد خطر تخریب کاغذ را افزایش می دهد و بالای 60 درصد نیز سبب رشد کپک و قارچ در کاغذ می شود. از سوی دیگر تراکم رطوبت روی سطح کاغذ، مقوا و دیگر محصولات سلولزی منجر به تغییر شکل و پیچ خوردگی تار کاغذ خواهد شد.

به عنوان یک قاعده، چنین فرآیندهای مخربی غیر قابل برگشت هستند و منجر به تلفات مواد مورد استفاده در چاپخانه در طول تولید و نگهداری این مواد می گردد. ضرر و زیان نه تنها در مواد خام برای چاپ، بلکه در محصولات چاپی نهایی نیز ممکن است رخ دهد؛ از این رو صنعت چاپ برای جلوگیری از ضرر و زیان و افزایش سود دهی به دستگاه رطوبت ساز نیاز دارد.‌

به بیان ساده رطوبت نسبی هوا در چاپخانه ها بر کیفیت و قیمت محصولات چاپی، رفاه و سلامت کارکنان تأثیر می گذارد. با توجه به این‌ تفاسیر این دستگاه به عنوان یکی از تجهیزات ضروری چاپخانه ها تبدیل شده است.

حال که با اهمیت دستگاه رطوبت ساز در چاپخانه آشنا شدید، در ادامه این مقاله با ما بمانید، تا با اثرات منفی کمبود رطوبت و نکات انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه آشنا شوید.

اهمیت استفاده از رطوبت ساز برای چاپخانه

تاثیرات عدم رطوبت لازم در چاپخانه

در این بخش از مقاله نیز قبل از راهنمایی شما و بیان نکات انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه شما را پیامدهای منفی عدم رطوبت هوا به میزان کافی در چاپخانه ها باخبر خواهیم کرد. در صورت نبود رطوبت لازم با چنین مشکلاتی در چاپخانه روبرو خواهید شد؛

  • هوای خشک در چاپخانه بر کیفیت چاپ تأثیر منفی می گذارد.
  • هوای خشک، سبب ناهمواری کاغذ می شود، که فرآیند چاپ را بسیار پیچیده می کند.
  • کمبود رطوبت سبب چروک شدن و خشک شدن کاغذ خواهد شد. این کاغذها دچار الکتریسته ساکن شده، به هم چسبیده و شکننده می شوند.

الکتریسیته ساکن مشکل شناخته شده رطوبت کم هوا در چاپخانه است. هوای خشک رسانایی الکتریکی پایینی دارد، در نتیجه باعث تجمع بارهای الکترواستاتیکی روی سطح موادی می شود، که جریان الکتریکی را به خوبی در برابر سطوح دی الکتریک تجهیزات هدایت نمی کنند. همچنین بارهای الکتریکی باعث تماس ضعیف بین فتوفورم و صفحه در هنگام کپی می شود.

  • کاغذ خشک ناشی از کمبود رطوبت منجر به توقف مکرر تجهیزات در زمان چاپ، نقص و کاهش بهره وری آنها می گردد. بیشتر خرابی ها در دستگاه های گیرنده این تجهیزات رخ می دهد.

تا به اینجای مطلب متوجه ضرورت خرید و انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه شدیم. در ادامه اخرین اثر منفی عدم رطوبت کافی را بررسی می کنیم.

بیشتر بخوانید: انواع دستگاه های مه ساز و مهپاش

  • رطوبت کم هوا می تواند بر کار پرسنل شرکت تأثیر منفی بگذارد. بر اساس تحقیقات پزشکان، هوای خشک منجر به آسیب به غشای مخاطی مجاری تنفسی می شود، بنابراین باکتری ها و ویروس ها به راحتی وارد بدن می شوند و باعث بیماری در بین کارگران چاپخانه می شوند. وقتی رطوبت کم باشد، افراد احساس ناراحتی و خستگی دارند، که منجر به کاهش بهره وری آنها خواهد شد.

تاثیرات عدم رطوبت لازم در چاپخانه

نحوه انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه

در این بخش از مقاله به موضوع اصلی مقاله یعنی راهنمای انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه می پردازیم. هنگام انتخاب یک سیستم رطوبت ساز، خریداران رطوبت سازهای آدیاباتیک را ترجیح می دهند.

رطوبت سازهای نازلی و التراسونیک نیز در دسته این سیستم ها قرار دارند. این دستگاه ها قادر به مرطوب سازی هوا در میزان مطلوب و کاهش هوا بین 2 تا 6 درجه سانتیگراد می باشند‌.

در اینجا بحث بین انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه بین دستگاه نازلی و التراسونیک می باشد. بدیهی است، که هر یک از این رطوبت سازها برتری و نقص هایی نسبت به دیگری دارد، که در ادامه بیشتر با این دو دستگاه آشنا خواهید شد.

دستگاه رطوبت ساز التراسونیک آب را از طریق ارتعاشات به مه تبدیل می کند، این مه در تماس با هوا تبخیر شده و آن را مرطوب می کند. این دستگاه ها مقدار کمی انرژی مصرف می کنند و اغلب دارای یک سیستم اتوماسیون داخلی هستند، که با توجه به پارامترهای رطوبت هوا که شما تنظیم کرده اید، رطوبت ساز را روشن/خاموش می کنند.

نحوه نگهداری و کار کردن با التراسونیک بسیار آسان است. نصب آن نیز نیاز به تجهیزات خاصی نياز ندارد؛ زیرا به صورت مونتاژ شده به فروش می رسد.‌

در سوی دیگر دستگاه التراسونیک رطوبت پاش نازلی وجود دارد، که انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه را دشوار می کند. دستگاه نازلی آب درون مخزن را از طریق دینام به نازل پر فشار دستگاه می رساند، قطرات آب از طریق نازل به بیرون به صورت ذرات بسیار ریز اسپری می شوند.

برای نصب چنین سیستمی، به لوله کشی نیاز دارید و حتما باید در سقف نصب شوند. این دستگاه قیمت پایین تری در مقایسه با رطوبت سازهای التراسونیک دارد.

 

نحوه انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه

سخن پایانی

اگر قصد خرید و انتخاب رطوبت ساز برای چاپخانه را دارید، متخصصان شرکت مه آوران به شما کمک می کنند، تا محاسبات لازم را در مورد عملکرد مورد نیاز سیستم رطوبت ساز انجام دهید. آنها به شما در انتخاب بهینه و عملکرد یک سیستم برای حفظ رطوبت چاپخانه کمک خواهند کرد.

همچنین این شرکت از تولید کنندگان معتبر انواع رطوبت ساز صنعتی است، که تمام دستگاه های این برند را با کیفیت بسیار بالا تولید و با ضمانت و خدمات پس از فروش به سرتاسر ایران از طریق سایت مه آوران عرضه می کند.

بهترین دستگاه ها را از ما بخواهید

مه آوران اولین و بزرگترین تولید کننده دستگاه رطوبت ساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

You cannot copy content of this page

فرم درخواست مشاوره

برای در خواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید.