بررسی نقش رطوبت در گلخانه

چکیده محتوای این صفحه

برای بهبود عملکرد سایت امتیاز دهید...

گلخانه ها فضاهای بسیار مهم و حیاتی هر کشوری هستند که، به کشاورزی و تولید محصولات بیشتر این حیطه کمک شایانی کرده اند. پرورش گیاهان و محصولات در محیط گلخانه ها مستلزم وجود چندین عامل و فاکتور حیاتی مهم برای گل ها و گیاهان است.

نور، آب، کود مناسب، خاک و رطوبت از جمله این عوامل حیاتی برای پرورش گیاهان در فضاهایی مانند گلخانه هستند. در این میان، رطوبت نقش بسیار مهمی را، در این امر ایفا می نماید. به همین جهت در این مبحث به بررسی نقش رطوبت در گلخانه خواهیم پرداخت. تا انتهای این مطلب علمی و جذاب همراه ما بمانید.

نقش و تاثیر رطوبت بر روی گیاهان گلخانه ای

بررسی نقش رطوبت در گلخانه تاثیر این عامل را، بر روی روند رشد و پرورش گیاهان گلخانه ای به اثبات رسانده است. آب یک عنصر حیاتی و بسیار مهم در روند پرورش و رشد گیاهان محسوب می شود. علاوه بر رشد گیاه، فرآیند فتوسنتز گیاهان نیز نیازمند این عنصر حیاتی است.

تنظیم دمای گیاهان و تعادل در محیط نیز در گرو وجود آب می باشد. در مناطقی که، با کمبود آب روبرو هستند، از گلخانه برای پرورش گیاهان و محصولات کشاورزی استفاده می گردد. در محیط گلخانه می توان برای صرفه جویی در مصرف آب گیاهان و محصولات کشاورزی را، همانند شرایط زمین های کشاورزی پرورش داد.

در طی تحقیقات به عمل آمده و بررسی نقش رطوبت در گلخانه به تاثیر مستقیم و فراوان رطوبت بر روی سیر رشد گیاهان و محصولات کشاورزی پی برده شده است. بر همین اساس استفاده از دستگاه های رطوبت ساز در فضای گلخانه ها به افزایش رشد و سلامت محصولات گلخانه ای کمک فراوانی کرده است.

راه ها و روش های تامین رطوبت در فضای گلخانه ای

طبق بررسی نقش رطوبت در گلخانه افراد شاغل به امور کشاورزی اقدام به استفاده از این عامل به منظور افزایش و بهینه سازی رشد گیاهان و محصولات گلخانه ای نموده اند. در طی سالیان گذشته و با توجه به اقلیم گرم و خشک کشور و همچنین کاهش فراوان میزان بارش برف و باران استفاده از گلخانه باعث افزایش پرورش گیاهان شد.

کمبود آب در کشور و در حوزه کشاورزی همواره یک معضل لاینحل به شمار می رود. بنابراین، پرورش گیاهان در گلخانه و استفاده از متدهای نوین آبیاری مانند آبیاری قطره ای به مشکل کمبود آب کمک شایانی نموده است. به همین دلیل استفاده از دستگاه های رطوبت ساز در فضای گلخانه از جمله اقدامات مهم حوزه کشاورزی می باشد.

با بررسی نقش رطوبت در گلخانه و پی بردن به نقش رطوبت در محیط گلخانه، استفاده از دستگاه های رطوبت ساز افزایش یافته است. دلیل این امر نیز در ایجاد قطرات آب بسیار ریز توسط این گونه دستگاه ها و افزایش رطوبت مورد نیاز گیاهان است.

نقش و تاثیر رطوبت بر روند رشد گیاهان در فضای گلخانه

بررسی نقش رطوبت در گلخانه و پی بردن به نقش کلیدی این عامل در پرورش گیاهان گلخانه ای باعث رواج مصرف دستگاه های رطوبت ساز شده است. وجود رطوبت در یک گلخانه باعث تعادل در رشد گیاهان شده و به ایجاد شرایط محیطی ایده آل برای رشد گیاهان کمک می کند.

فرآیند های زیستی گیاهان مانند فتوسنتز، تعریق، رشد و همچنین، گل دهی نیازمند وجود رطوبت متعادل در فضا است. در غیر این صورت با کم ترین میزان کاهش و یا افزایش تا متعادل در میزان رطوبت گلخانه گیاهان دچار پژمردگی شده و از بین خواهند رفت.

بسته به محصول و گیاهی که، در گلخانه ها کشت می شوند میزان رطوبت متفاوت و متغیر است. این میزان حدود ۶٠ الی ٩٠ درجه متغیر می باشد. امروزه با گسترش انواع دستگاه های رطوبت ساز و مه پاش صنعتی به راحتی می توان رطوبت مورد نیاز گلخانه ها را، تامین کرد.

در بررسی نقش رطوبت در گلخانه به یک امر مهم می توان پی برد. استفاده از دستگاه های رطوبت ساز در فضای داخلی گلخانه ها می تواند به کاهش تنش گرمایی گیاهان و محصولات کشاورزی درون محیط گلخانه کمک فراوانی نماید و از تعریق بیش از حد گیاه جلوگیری نماید.

نقش و تاثیر رطوبت بر روند رشد گیاهان در فضای گلخانه

نتایج منفی کاهش رطوبت در محیط گلخانه

با بررسی نقش رطوبت در گلخانه و تاثیر آن در افزایش بهره وری از گیاهان و رشد مطلوب آن ها، می توان به اثرات کاهش میزان رطوبت در این فضا پی برد. رطوبت عامل اساسی در رشد و پرورش گیاهان و سایر محصولات کشاورزی و گلخانه ای است. در صورت کاهش میزان رطوبت در گلخانه شاهد حالت های زیر خواهیم بود؛

  • خشک شدن سطح کشت: گیاهان به وسیله نور خورشید عمل فتوسنتز را، انجام می دهند. پس از تعریق گیاه و خروج آب اضافی از طریق روزنه های موجود بر روی سطح برگ های گیاه، سطح تحت کشت گیاه نیز دچار خشکی می شود. این امر به وسیله قرار دادن یک دستگاه رطوبت ساز قابل پیشگیری است.
  • کاهش رشد گیاهان: گیاهان و به ویژه گیاهان گلخانه ای برای رشد خود نیازمند وجود رطوبت در محیط هستند. در صورت کاهش رطوبت در فضای گلخانه رشد گیاه تحت تاثیر عمل کمبود رطوبت به طور محسوسی دچار کاهش خواهد شد.
  • افزایش آفات و حشرات موذی: با بررسی نقش رطوبت در گلخانه می توان به تاثیر آن بر کاهش آفات گلخانه ای پی برد. بنابراین، به وسیله تامین رطوبت مورد نیاز گیاهان می توان از رشد حشرات موذی و انواع آفات گیاهی جلوگیری به عمل آورد.
  • کاهش گل دهی گیاهان: در فضاهای گلخانه ای وجود رطوبت کافی برای رشد گیاهان امری ضروری است و به گل دهی به موقع گیاهان کمک شایانی می نماید. با کاهش میزان رطوبت کاهش عکس این اتفاق بوده و این امر به گل دهی کم تر گیاهان منجر می گردد.
  • کاهش ارتفاع ساقه ها: با کاهش رطوبت در محیط گلخانه ها شاهد کوتاه شدن ساقه گیاهان گلخانه ای خواهیم بود. دلیل این امر نیز، عدم قدرت گیاه در انجام تعریق، کوچک شدن روزنه های گیاه، کاهش دریافت نور مورد نیاز و هم‌ چنین، دی اکسید کربن می باشد.

بنابر این دلایل می توان پی برد که، رطوبت در فضاهایی مانند گلخانه ها تا، چه میزان از اهمیت ویژه و خاصی برخوردار است. با کمک از یک دستگاه رطوبت ساز صنعتی به راحتی می توان از ایجاد کلیه این آسیب ها و عوارض جلوگیری به عمل آورد.

نتایج منفی کاهش رطوبت در محیط گلخانه

کلام پایانی

بررسی نقش رطوبت در گلخانه به اهمیت وجود این عامل درون گلخانه ها اشاره می نماید. استفاده از یک دستگاه رطوبت ساز با کیفیت و مناسب با فضای گلخانه به افزایش راندمان و بهره وری از گیاهان گلخانه ای کمک فراوانی می نماید.

مجموعه مه آوران با سابقه ای بیش از دو دهه و داشتن امکان خرید اینترنتی کلیه محصولات جزو برندهای برتر تولید انواع دستگاه های رطوبت ساز خانگی و صنعتی کشور به شمار می رود.

بهترین دستگاه ها را از ما بخواهید

مه آوران اولین و بزرگترین تولید کننده دستگاه رطوبت ساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

You cannot copy content of this page

فرم درخواست مشاوره

برای در خواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید.